Nyhedsbrev august 2017

Oprettet d.

Nyhedsbrev august 2017

Tiltag i Klinikken:

Så er min ferie overstået, og jeg er igen klar på klinikken med ny energi, efter en afslappende ferie i lille Danmark, hvor min tålmodighed, blev udfordret med det danske vejr. Trods vejret har jeg nydt Anholdt, det sydsjællandske, det sydfynske og mit dejlige landsted af et hjem. Jeg håber også at du har nydt din ferie, og klar til at gå et dejligt efterår i møde.

Jeg starter mindfulnesshold op med fokus på krop, sind og din sundhed. Det vil være et hvil i hverdagen, der lære dig at være i nuet, lytte og være bevidst omkring din krop.

Jeg vil give dig gode råd til selv, at gøre noget godt for dig selv i hverdagene. Vejledning ud fra min baggrund som uddannet zoneterapeut, homøopatisk vejleder, kost og vitamin vejleder samt psykoterapeut studerende.

Der vil være fuld fokus på din krop og din sundhed, vi vil arbejde med elementer fra yoga, mindfulness, meditation, bodyscanning.

Forløbene er til dig, der føler du mangler mere kontakt med din krop, måske føler du dig stresset, udbrændt, træt, nedtrykt, har kropslig uro, angst eller er deprimeret, eller måske vil du gerne lære at leve i nuet. Alle er velkommen og alle kan deltage.

Sted: Bredgade 91, 5560 Årup

Datoer: torsdage, den 7.09, 14.09, 21.09, 28.09, 5.10, 12.10

Tid: Kl. 18.30 – 19.45

Pris: pr. gang kr. 150,-, eller betal for alle 6 aftner kr. 700,-

Tilmelding: info@rikkejohannesen.dk, eller på ONLINE BOOKING

I klinikken har Lis og jeg arrangeret nogle wellness aftner, med fokus på FORKÆL DIG SELV, hvor vi tilbyder Qi-gong, fodbad, hovedbundsmassage, afspænding med klang og på nogle af aftnerne vil vi inviterer en gæst der præsenterer et emne. Det kan eksempelvis være tøj, smykker, Feng Shui indretning… Vi vil serverer smagsprøver på hjemmelavet grønsags- og frugtjuice, samt kaffe, the og frugt.  Allerede den 13.09 arbejder vi på, at der kommer en ”tøjgæst”,  nærmer info følger.

Sted: Bredgade 91, 5560 Årup

Datoer: onsdag den 13.09.17, 15.11.17, 17.01.18, 14.03.18, 16.05.18

Tid: Kl. 19.15 til 21.45

Pris: kr. 375,-

Tilmelding: på mail eller telefon ved enten Lis eller jeg.

Lis: lis@mengsunivers.dk, tlf. 27850956 – Rikke: info@rikkejohannesen.dk, tlf. 40624079.

 

Månedens husråd:

Den stressede tid… sådan er det desværre for mange af os, når tanken om deadlines og nye udfordringer giver hjertebanken, uro, dårlig mave, hovedpine, mm. Stress er en af de livsstilssygdomme, som har mest fremgang i antal tilfælde.

Kroppen producerer og udskiller stresshormoner som adrenalin og kortisol, for at lette tilpasningen af stress tilstanden. Dette er til gavn for kroppen i en kort periode, men kan være skadeligt for helbredet i det lange løb. Efter en tilstand med stresshormoner i kroppen, har kroppen brug for en hviletilstand, uden at der stilles yderligere krav til kroppens forsvar. Sker dette ikke, men er kroppen hele tiden i en stresstilstand, kan det fører til øget risiko for hjertesygdomme, diabetes, søvnproblemer, ændringer i appetitten, general muskelømhed, adfærdsmæssige ændringer, social tilbagetrækning, angst, depression og meget mere.

Det er dog meget vi selv kan gøre, for at afhjælpe kroppen til hviletilstand, et mere afslappet sind og derved et sundere liv.

  • Meditation
  • Åndedrætsøvelser
  • Yoga som stresshæmmer
  • Spis sund og varieret
  • Motion
  • Aktiviteter som sex, lyt til god musik, syng højt, grin højt.

Rent homøopatisk kan jeg anbefale flere produkter, men fra –heel har de 2 gode produkter.

Neurexan, til tankemylder, dårlig evne til at fokuserer og sove. Dette går meget på det mentale stress og nervøse søvnforstyrrelser.

Nervoheel, der er til kropslige stresssymptomer som uro, svedeture, hjertebanken, dårlig mave, hovedpine, angst og frygt.

Disse kan med god effekt kombineres ved udpræget stress og udbrændthed.

De varmeste hilsner

Rikke Johannesen